Perkahwinan

Majlis Perkahwinan bertemakan Rustic dan Garden

By | 2019-10-23T11:58:10+08:00 October 16th, 2019|Khemah, Perkahwinan, Uncategorized|

Majlis perkahwinan semestinya sangat bermakna untuk semua orang yang ingin mendirikan rumah tangga. Masing-masing mempunyai majlis impian mereka tersendiri yang mereka ingin kenang dan diceritakan pada zuriat mereka. Penulisan ini bertujuan untuk memperkenalkan produk perkhidmatan yang bakal AFK Canopy & Event perkenalkan untuk bakal pengantin di luar sana. Kerusi Xback chair yang direka khas

25 Idea Kreatif Doorgift Kahwin Untuk Tetamu Majlis Perkahwinan

By | 2019-09-12T17:03:16+08:00 September 12th, 2019|Perkahwinan|

Perasan tak ketika anda nak pulang daripada majlis perkahwinan, anda akan dihadiahkan doorgift kahwin oleh tuan rumah? Dah jadi trending orang kahwin sekarang ni. Mesti kena berikan doorgift kahwin kepada tetamu. Kalau anda masih belum idea untuk buat doorgift yang cantik dan unik untuk majlis kahwin anda, kami bakal kongsikan 25 idea-idea menarik yang anda

Persediaan Sebelum Kahwin Bagi Perempuan

By | 2019-09-08T07:31:39+08:00 August 30th, 2019|Perkahwinan|

Bakal pengantin: Adakah anda sudah ada persediaan sebelum kahwin bagi perempuan? Berikut adalah beberapa checklist persediaan sebelum kahwin bagi perempuan. Pastikan ada semuanya ya! :) Pentingnya Persediaan Sebelum Kahwin Bagi mereka yang bakal bergelar raja sehari tak lama lagi, pasti kencang degup jantung, seram sejuk dibuatnya ketika membaca artikel ini, kan? Setiap orang mahu perkahwinan

Doa Majlis Perkahwinan (Agar Majlis Diberkati)

By | 2019-08-28T08:56:28+08:00 August 28th, 2019|Perkahwinan|

Panduan ini mengandungi semua yang anda ingin tahu tentang doa majlis perkahwinan. Semoga dengan mengamalkan doa majlis perkahwinan ini, majlis walimatul urus anda diberkati oleh Allah SWT hendaknya. Insya-Allah. Kelebihan Berdoa Doa merupakan komunikasi anda seorang yang beragama Islam dengan Allah SWT untuk menyatakan apa yang diinginkan dan dihajatkan dalam kehidupannya. Rasulullah SAW juga menyebut

Hantaran Kahwin: Dah Ada Senarai Lengkap Ni?

By | 2019-08-30T03:26:43+08:00 June 18th, 2019|Perkahwinan|

Tanyalah mereka yang berpengalaman, ramai yang setuju hantaran kahwin adalah perkara yang perlu dirancang awal. Perancangan untuk berkahwin perlu dimulakan awal. Selain menempah dewan, menghadiri kursus kahwin dan menempah kad jemputan, menyediakan hantaran kahwin juga adalah penting. Tak kurang ada yang menganggap ia perkara mudah – hanya beli apa barangan yang dimahukan pasangan. Setiap pasangan

Rukun Nikah Yang Wajib Diketahui Oleh Bakal Pengantin (Penting)

By | 2019-09-09T19:22:55+08:00 May 16th, 2019|Perkahwinan|

Adalah menjadi kewajiban bagi bakal pengantin mengetahui 5 rukun nikah supaya pernikahan mereka adalah sah. Perkahwinan adalah satu ibadah yang sangat dianjurkan oleh Rasulullah SAW kepada mereka yang mampu untuk melaksanakannya. Adalah penting untuk setiap pasangan yang ingin berkahwin mengambil tahu tentang rukun nikah. Perkahwinan bukan semata-mata untuk menyatukan dua jiwa. Ia lebih kepada ibadah

Kursus Kahwin : Apa Yang Bakal Pengantin Patut Tahu

By | 2019-07-12T02:25:20+08:00 May 15th, 2019|Perkahwinan|

Kursus kahwin adalah penting sebagai bekalan ilmu bagi setiap pasangan yang mahu berumah tangga. Perkahwinan bukanlah suatu perkara yang mudah. Jika tiada ilmu dan persediaan, mahligai yang dibina mungkin berdepan pelbagai cabaran. Sebab itulah pentingnya kursus kahwin untuk melengkapkan setiap pasangan dengan ilmu dan pengetahuan tentang menjadi suami dan isteri. Perlu diketahui bahawa perkahwinan bukan

Checklist Lengkap Aturcara Majlis Perkahwinan

By | 2019-09-09T01:03:57+08:00 April 24th, 2019|Perkahwinan|

Mengadakan suatu majlis perkahwinan bukan kerja mudah. Samalah juga sibuknya membuat aturcara majlis perkahwinan. Urusannya amat rumit, lebih-lebih lagi jika tiada pengalaman mengendalikannya sebelum ini. Aturcara majlis perkahwinan yang hanya berlangsung sehari perlu disediakan sekurang-kurangnya enam bulan sebelum majlis. Jika ada bajet lebih, urusan rumit sebegini boleh diserahkan kepada wedding planner. Merekalah yang akan uruskan

Cara-Cara Memilih Event Planner Untuk Menguruskan Majlis Anda

By | 2019-09-03T08:24:58+08:00 March 28th, 2019|Perkahwinan|

Pernahkah anda menggunakan perkhidmatan event planner? Event planner, atau perunding acara kebiasaannya diperlukan sekiranya sesuatu majlis itu mempunyai perbelanjaan kewangan yang tinggi dan melibatkan protokol dan kehadiran tetamu kenamaan. Keperluan bagi sesuatu majlis adalah berbeza pada setiap orang dengan mengikut kehendak dan kemampuan kewangan. Caj perkhidmatan mereka juga ada yang berbeza-beza. Namun pelaburan yang dibuat

Destinasi Bulan Madu Untuk Pengantin Baru

By | 2019-07-12T02:25:57+08:00 February 26th, 2019|Perkahwinan|

Destinasi Bulan Madu Untuk Pengantin Baru (Pengantin lama pun boleh hehe) Antara destinasi yang menjadi tumpuan admin:-   1.Sailor Rest, Pahang Suasana yang tenang, penuh dengan kehijauan. Dkt sini kita boleh pilih samada menginap di boathouse, khemah atau chalet (ikut keselesaan masing2). Antara kemudahan yang disediakan playground, dining hall, conference hall, tandas awam serta surau. Kalau nak

WhatsApp chat