sales afkanopi

About sales afkanopi

This author has not yet filled in any details.
So far sales afkanopi has created 77 blog entries.

Majlis Perkahwinan bertemakan Rustic dan Garden

By | 2019-10-23T11:58:10+08:00 October 16th, 2019|Khemah, Perkahwinan, Uncategorized|

Majlis perkahwinan semestinya sangat bermakna untuk semua orang yang ingin mendirikan rumah tangga. Masing-masing mempunyai majlis impian mereka tersendiri yang mereka ingin kenang dan diceritakan pada zuriat mereka. Penulisan ini bertujuan untuk memperkenalkan produk perkhidmatan yang bakal AFK Canopy & Event perkenalkan untuk bakal pengantin di luar sana. Kerusi Xback chair yang direka khas

3 Perkara Yang Perlu Pengantin Lelaki Bersedia Sebelum Akad Nikah

By | 2019-09-30T14:57:36+08:00 September 30th, 2019|Uncategorized|

Perkara yang paling penting dalam sesuatu perkahwinan adalah permulaannya,iaitu Akad Nikah. Akad merupakan ikrar pernikahan. Yang dimaksud dengan akad nikah ialah ijab daripada pihak wali perempuan atau wakilnya dan qabul dari pihak calon suami atau wakilnya. Akad nikah merupakan syarat wajib dalam proses atau upacara perkahwinan menurut Islam. Akad nikah boleh dijalankan oleh wali atau diwakilkan kepada seorang jurunikah.

Sewa Khemah Dengan Harga Terbaik di AF Kanopi

By | 2019-09-17T11:04:32+08:00 September 17th, 2019|Khemah|

Anda nak sewa khemah tapi tak tahu nak pilih syarikat khemah kahwin yang berkenan di hati? Banyak pilihan yang ada di Internet. Hanya taip sahaja di Google dan anda boleh dapat beribu-ribu carian untuk sewa khemah. AF Kanopi ada banyak pilihan khemah untuk majlis perkahwinan anda. Harganya cukup berpatutan. Berikut adalah beberapa kategori khemah dan

25 Idea Kreatif Doorgift Kahwin Untuk Tetamu Majlis Perkahwinan

By | 2019-09-12T17:03:16+08:00 September 12th, 2019|Perkahwinan|

Perasan tak ketika anda nak pulang daripada majlis perkahwinan, anda akan dihadiahkan doorgift kahwin oleh tuan rumah? Dah jadi trending orang kahwin sekarang ni. Mesti kena berikan doorgift kahwin kepada tetamu. Kalau anda masih belum idea untuk buat doorgift yang cantik dan unik untuk majlis kahwin anda, kami bakal kongsikan 25 idea-idea menarik yang anda

Persediaan Sebelum Kahwin Bagi Perempuan

By | 2019-09-08T07:31:39+08:00 August 30th, 2019|Perkahwinan|

Bakal pengantin: Adakah anda sudah ada persediaan sebelum kahwin bagi perempuan? Berikut adalah beberapa checklist persediaan sebelum kahwin bagi perempuan. Pastikan ada semuanya ya! :) Pentingnya Persediaan Sebelum Kahwin Bagi mereka yang bakal bergelar raja sehari tak lama lagi, pasti kencang degup jantung, seram sejuk dibuatnya ketika membaca artikel ini, kan? Setiap orang mahu perkahwinan

Doa Majlis Perkahwinan (Agar Majlis Diberkati)

By | 2019-08-28T08:56:28+08:00 August 28th, 2019|Perkahwinan|

Panduan ini mengandungi semua yang anda ingin tahu tentang doa majlis perkahwinan. Semoga dengan mengamalkan doa majlis perkahwinan ini, majlis walimatul urus anda diberkati oleh Allah SWT hendaknya. Insya-Allah. Kelebihan Berdoa Doa merupakan komunikasi anda seorang yang beragama Islam dengan Allah SWT untuk menyatakan apa yang diinginkan dan dihajatkan dalam kehidupannya. Rasulullah SAW juga menyebut

Bersyukur buka pintu rezeki?

By | 2019-08-19T04:31:53+08:00 August 19th, 2019|Uncategorized|

"Jika rezeki masih di langit, turunkanlah, Jika di bumi, keluarkanlah, Jika sukar, permudahkanlah, Jika haram, sucikanlah, Jika jauh, dekatkanlah" Sering di war-warkan doa diatas supaya diamalkan, rezeki masuk laju macam air. Baru-baru ni Pengacara terkenal Neelofa juga berkongsi doa yang beliau amalkan berkenaan rezeki. Selepas tular di media sosial, orang awam di media sosial masing-masing

Sewaan khemah untuk majlis Tunang/Nikah

By | 2019-08-06T08:07:24+08:00 August 6th, 2019|Uncategorized|

AFK Canopy & Event menyediakan kanopi untuk majlis tunang dan nikah sekitar bangi, cyberjaya, putrajaya, sepang. Kebiasaannya untuk majlis tunang/nikah kami akan beri saranan kepada pelanggan untuk sewa khemah jenis Arabian Platinum atau Arabian Diamond. Tapi, kami hanya beri saranan, keputusan terletak ditangan pelanggan. 1 Unit Khemah Arabian Platinum atau Diamond boleh memuatkan 40 pax

Salah Siapa? Sewa Kanopi, Kanopi Tidak Sampai

By | 2019-07-26T02:49:19+08:00 July 26th, 2019|Uncategorized|

Banyak sangat kes berkaitan penipuan dalam melangsung sesuatu majlis khususnya perkahwinan. Kenapa terjadi perkara sedemikian rupa. Jom kita bongkarkan. Salah siapa? Sesetengah bakal pengantin kurang ambil kisah tentang vendor yang ingin menguruskan sesuatu majlis perkahwinan contohnya sewaan khemah, catering dan sebagainya. Ambil pakej perkahwinan yang terlalu murah dan yang kadang2 tidak masuk akal. Contohnya Pakej

PROMOSI TERKINI JULAI & OGOS 2019

By | 2019-07-26T02:14:54+08:00 July 26th, 2019|Uncategorized|

PROMOSI DATANG LAGI...Tapi Apa yang menarik promosi kali ini? 🤔Istimewanya ialah set khemah ini boleh digunakan untuk DUA keadaan, pada waktu MALAM dan juga SIANG dengan adanya bantuan khas dari FAIRYLIGHT majlis malam anda makin meriah dan nampak ekslusif. Promosi kali ini sah sehingga 31 Ogos 2019 dan tarikh semakin limited, tapi anda jangan risau, sebab kalau

WhatsApp chat