6 TIPS UNTUK POSITIF DAN CERIA

  1. Regangan Badan

Sebelum anda membuka mata anda , meregangkan badan anda untuk meningkatkan aliran darah dan menghantar oksigen ke tisu-tisu anda. Mula dengan jari , tangan, pergelangan tangan, dan lengan, dan kemudian beralih kepada jari kaki, kaki , pergelangan kaki, dan kaki. Ikuti dengan leher dan belakang anda juga supaya anda akan lebih bersedia untuk melompat dari katil. Ini adalah latihan yang boleh dilakukan di tempat tidur anda.

2. Minum Air Secukupnya

Setiap malam , badan anda akan melalui proses penghidratan semasa anda tidur. Minum lapan gelas air sebaik sahaja anda berada supaya kekal terhidrat sepanjang hari.

3. Mendengar Muzik

Pada waktu malam, jus kreatif andamengalir. Mengambil lima hingga sepuluh minit pada waktu pagi untuk berfikir atau mendengar muzik boleh membantu anda membentuk fikiran-fikiran imaginatif ke dalam rancangan realistik.

4. Cintakan Kerjaya Anda

Kerjaya anda seolah-olah  sebahagian daripada hidup anda. Kebanyakan masa anda dihabiskan untuk bekerja. Jika anda tidak sukakan atau tertekan dengan kerjaya anda, tentu sekali anda akan berasa tidak bahagia secara tidak langsung.

5. Anggap kehidupan sebagai proses pembelajaran

Apa sahaja yang anda lalui, itu merupakan satu perjalanan hidup. Guru terbaik adalah pengalaman hidup anda sendiri. Jadi jangan ada penyesalan dalam hidup anda sehingga membelenggu dan menghalang anda daripada bergerak ke hadapan.

6. Jadi Pemaaf 

Life is too short to waste time hating. Belajar untuk memaafkan insan-insan yang pernah berbuat salah kepada anda. Sebelum tidur cuba untuk maafkan semua orang di sekeliling anda. Mungkin untuk sesetengah kes serius, anda mungkin memerlukan masa untuk berbuat demikian. Ambillah seberapa banyak masa pun namun jangan berhenti mencuba. Time heals everything.

Jadi,mulakan hari anda dengan tips-tips diatas untuk kekal positif dan ceria mengharungi hari-hari anda, “KERANA DIRIMU BEGITU BERHARGA” .

By | 2019-07-23T08:42:29+08:00 July 23rd, 2019|Uncategorized|
WhatsApp chat